default_mobilelogo

Soms dan zoek je iets dat er nog niet is. De alternatieve zijn niet ideaal en dan ineens.....

Kom je precies dat tegen wat je zocht. Alleen nog blauw in plaats van huidskleur en nog vol in de ontwikkelfase... Dat project blijf je een tijdje volgen en dan!

Zo ging mijn zoektocht ongeveer naar een hulpmiddel om mijn licht te testen, het positioneren van een newborn en het uittesten van verschillende sets. Zo weet ik vantevoren al welke dingen wel en niet werken. Natuurlijk wil je al dat testen niet doen met een echte levende baby. Dan wil je alleen maar bezig zijn met het mooi en rustig neerleggen. Het veilig houden vooral! En nu is dat hulpmiddel er dan.
Tenminste, bijna!

Op Kickstarter (voor wie de site niet kent: allemaal projecten in veel verschillende categorieën die financiële ondersteuning nodig hebben om hun project live te laten gaan) ging het project gisteren avond live. Om half 10 Nederlandse tijd. Tijdens het schrijven van deze blog zijn we 12 uur verder en staat het project al op 63%!! Zo veel mensen ondersteunen dus het project!

Maar waar gaat het nou allemaal over?!!

Nou over StandInBaby. Kort SIB.
SIB is de eerste pop op de wereld die volledige beweegt als een slapende pasgeboren baby. Met echte bewegende ledematen. Die ook stoppen waar ze moeten stoppen. Die een bepaalde wrijving hebben die overeen komt met een pasgeboren kindje. Uitstekend geschikt voor al dat testen. Ontwikkeld in de afgelopen twee jaar door twee mensen uit Australië.

Ontmoet SIB tijdens een kort filmpje dat gebruikt wordt voor de Kickstarter site om een duidelijk beeld te krijgen:

Tijdens het filmpje is duidelijk te zien dat er veel liefde en aandacht gegaan is naar de ontwikkeling van SIB. Het is voor en door newborn fotografen gemaakt met altijd in het achterhoofd de veiligheid. Zelfs de schroeven van SIB zijn zo ver ontwikkeld dat ze niet los kunnen schieten en zo eventueel verstikkingsgevaar kunnen geven.

Door SIB zal het makkelijker worden om ouders een beeld te geven van hoe een foto met hun kindje eruit komt te zien. Of Als je een mooie foto wil met de ouders zijn de ouders vaak nog wat onwennig in het aanpakken van hun kindje en soms ook wat gespannen. Dat merkt zo'n klein mensje vaak meteen. Hoe handig is het dan om deze poses eerst uit te proberen met SIB en daarna pas je kindje weer in handen gelegd te krijgen? Veel zekerdere ouders, veel comfortabeler kind!

Ook is het makkelijk om samen met SIB op zoek te gaan naar nieuwe poses en hoeken om te fotograferen, zodat de variatie uiteindelijk veel groter wordt zonder dat er heel erg veel gebeurd met jullie kindje. En natuurlijk hoort daar ook bij waar de lichten moeten staan om zo mooi mogelijke foto's te maken. Allemaal dingen die in mijn ogen horen bij het jezelf blijven ontwikkelen en vooruit gaan.

Om SIB ook echt in huis te krijgen is het wel nodig dat het Kickstarter doel behaald wordt. Als het doel niet behaald wordt zou dat erg jammer zijn. Niet alleen voor mij, maar voor een nieuwe ontwikkeling in het fotograferen van newborns over de hele wereld. Niemand wil dat er iets gebeurt met zijn of haar kindje, en dit is een manier om veilig te oefenen en testen, om jezelf uit te dagen en naar een hoger niveau te klimmen met een veel kortere leercurve.

Zoals jullie kunnen merken ben ik enorm enthousiast over dit project. Het voelde gisteren avond dan ook alsof ik kaartjes ging kopen voor een concert waar ik heel graag heen wou, maar waarvan je weet dat er veel te weinig plekken zijn voor het aantal mensen dat er naar toe wil. We staan hier aan de voet van een mooie ontwikkeling!

Wie verder nog benieuwd is wat SIB nou allemaal kan (of juist niet, want hij heeft alle beperkingen die een newborn ook heeft) neem een kijk op de website van StandInBaby. Mocht je het ook een mooi project vinden dan kun je het al vanaf 1 dollar steunen via Kickstarter!