default_mobilelogo

Zoals jullie al eerder hebben kunnen lezen ben ik lid van de alumni vereniging van de Fotovakschool. Zij geven veel workshops over zeer uiteenlopende onderwerpen en dit keer was Online Marketing aan de beurt.
De laatste tijd ben ik zeer actief op het gebied van search engine optimalisatie. Een hele hoop inlezen, testen en soms geduldig afwachten hoort daarbij. De workshop kwam dus zeker op het juiste moment voor mij.

Waar ging de workshop over?

De ochtend ging over het optimaliseren van je website voor de zoekmachines van vooral Google. Geen makkelijke taak en soms ook gewoon echt uitproberen maar met de nuttige en duidelijke tips van Marca van den Broek van Angelcoaching ben ik weer een heel stuk wijzer geworden. Zo gaan jullie bijvoorbeeld in mijn blog ook wat meer zien wat ik achter de schermen eigenlijk doe voor erSon. Ook kreeg ik als eerste vrijwilliger voor een korte website review mooie tips om het wat overzichtelijker en beter te maken. De eerste wijzigingen zijn al doorgevoerd en er zullen er nog een aantal volgen. Soms heeft dit even tot gevolg dat er iets minder of niet werkt, of er misschien wat raar uit ziet, maar ik beloof dat het allemaal een nog een stuk mooier gaat worden.

Instagram, Facebook, Pinterest en wat nog meer?

In de middag ging het over de social media. Een aantal heb ik volledig gemist, een aantal maak ik sinds kort gebruik van of toch al een langere tijd. Zo kwam ik tot de conclusie dat mijn gebruik van Facebook echt wel wat beter kan, maar om elke dag er iets neer te zetten vind ik voor nu nog even wat veel, maar wie weet in de toekomst dat ik jullie blij ga maken met heel veel mooie dingen, interessante weetjes of verdere interessante dingen. Wat meer recent maak ik ook gebruik van instagram. Misschien hebben jullie me daar al gevonden, maar daar laat ik wat meer zien van niet alleen de foto's maar ook de meer creatieve delen van het runnen van een fotografie bedrijf gericht op zwangeren, newborns, kinderen en families.
Dan is er ook nog Pinterest, waar ik persoonlijk wel al gebruik van maak, maar misschien dat ik daar ook zakelijk eens naar moet gaan kijken. Het gaat tenslotte om vindbaar te worden, zijn en blijven voor mijn doelgroep. En laat Pinterest nou net vooral bezocht worden door mijn doelgroep!

Nieuwsbrief?

Ook werd er wat verteld over een nieuwsbrief. Hoewel ik meteen hele mooie ideeën kreeg wat er allemaal in een nieuwsbrief zou kunnen staan vraag ik me wel af of hier echt vraag naar zou zijn. Wil jij een nieuwsbrief ontvangen met laatste nieuws, leuke items, handige links of juist fotogerelateerde tips en trucs? Laat het mij weten door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. te sturen dat jij wel interesse hebt in een nieuwsbrief. Bij genoeg interesse zal ik een mooie nieuwsbrief in elkaar zetten en dat dan bijvoorbeeld samen met de seizoenen laten lopen.

Veel inspiratie dus
Een dagje intensief bezig zijn met je marketing is natuurlijk super fijn. Je krijgt er  nieuwe ideeën van, andere inzichten, nieuwe kennis en vooral veel zin om het varkentje te wassen! Dat het optimaliseren van de website in de huidige markt een echte uitdaging is maakt het ook wel weer heel leuk en een echte uitdaging! En met de tips en trucs die we zaterdag gekregen hebben zeker een stuk leuker en gerichter aan te pakken.