default_mobilelogo

Vandaag was dan eindelijk de dag dat ik onder water mag! Ik had er heel erg veel zin in!

Maar laat ik bij het begin beginnen... Een tijdje terug had ik al een workshop van de alumni vereniging van de fotovakschool bijgewoont. Toen nog als student. Deze workshop ging over beeldrecht en was erg interessant en goed opgezet. Dat hielp mij in het besluit om lid te worden van de fotolumni. Natuurlijk meteen op de site kijken wat er nog meer te doen was en daar zag ik een aantal interessante onderwerpen. Niet allemaal in de buurt, niet allemaal beschikbaar maar toen viel mijn oog op Workshop onderwaterfotografie. Wow! Dat wil ik! Dus nog voor ik mijn bevestiging van inschrijving terug had heb ik me ingeschreven voor de workshop.
En die was dus vandaag! Ik had al eens eerder in een zwembad met perslucht gezwommen dus dat was niet geheel nieuw. Wel weer even herinnering opfrissen want dat was natuurlijk ook alweer heel wat jaren geleden geweest. Dit keer ging het een stuk beter dan ik me kon herinneren dus ik was helemaal in mijn element! Na het duiken door naar het volgende bad. Snorkelen en onder water fotograferen. Daar kwamen we voor! Eerst met wat voorwerpen onder en boven water maar daar was ik snel op uitgekeken. Met model onder water! Dat was het plan. Gelukkig kwam Gwendolyne Posthuma in het water. Je kon zien dat ze het al vaker gedaan had en heel naturel ging ze kopje onder en poseerde onder water voor ons. Als echte paparazzi fotografen lagen we vier op een rij eindeloos foto's te maken. Ik ben gewoon even gestopt om te kijken naar hoe de doeken en Gwendolyne zich bewogen onder water. Haast adembenemend!
Eigenlijk veel te snel moesten we weer uit het water en mochten we kijken bij Stella Huiskamp. Compleet met duikuitrusting, onderwaterhuis voor haar MarkII (Jaloers nu!!), onderwaterflitsers en assistenten met nog meer licht heeft zij ook nog wat foto's gemaakt.
Veel te snel was de dag alweer om!!

Ook via deze weg wil ik de mensen die erbij betrokken waren maar in het bijzonder Anouk Nijkamp (organisatie), Gwendolyne Posthuma (model), Stella Huiskamp (fotograaf), Tessa Beusekamp (visagie) en Melanie Vink (styling) bedanken! Het was echt een superervaring en smaakt naar meer!