default_mobilelogo

En dan krijg je zomaar out of the blue een mail van Foto op Canvas of je producttester wil worden voor een viertal producten door het jaar heen. De eerste zal zijn een foto op hout. De catch? Jullie vertellen over mijn ervaring met het product.
Nou ben ik altijd op zoek naar mooie hoogwaardige producten die ik dan weer onder de aandacht van mijn klanten kan brengen (ook een van de redenen waarom ik alles 'in-house' afdruk tot a2 formaat, ik was niet blij met de kwaliteit van de grote afdrukcentrales)

En zo had ik dus een kortingscode in mijn mailbox. Maar dan begint het pas. Het uitzoeken van een geschikte foto die ook daadwerkelijk bij het product past. Afgelopen zondag was het heerlijk weer en zijn we met het gezin naar Radio Kootwijk gereden en daar even heerlijk in het zonnetje gewandeld. De camera mee en daar is dan ook de heerlijk stoere foto van Pepijn gemaakt.

Foto Pepijn

Omgezet naar zwart wit en meteen dezelfde avond besteld.

Ik kreeg meteen een mailtje binnen dat de bestelling ontvangen was en op maandag zelfs nog een aantal mailtjes om de status van mijn bestelling bij te kunnen houden. Ik kon wel zien dat mijn bestelling verzonden was, maar helaas geen track and trace nummer waardoor ik ook op de dag van bezorging een indicatie kon krijgen wanneer ik mijn bestelling zou kunnen ontvangen.

En dan komt de bezorger aan de deur. Stevig ingepakt pakket met extra stootkussentjes op de hoeken zodat deze heel bleven. Het begin was al goed dus. Na wat ruzie met de folie die om het pakket gewikkeld zat (ik was te ongeduldig waarschijnlijk) uitgekomen bij de volgende laag, ook hier een stevige verpakking.

Foto op houtFoto op houtFoto op hout

En dan omdraaien om het product te bekijken. Wat een goede keuze om deze foto te gebruiken voor een foto op hout. Ons ventje kijkt heerlijk stoer recht de camera in en voor de kenners is radio Kootwijk nog in de achtergrond te zien.
Het hout is vurenhout. Op de site wordt gewaarschuwd dat er knoesten in kunnen zitten, maar door de gratis aangeboden white wash laag over het hout heen zijn deze niet of nauwelijks nog terug te zien. Sowieso zitten in onze 'planken' minder oneffenheden dan ik verwacht had. Door de laag zijn de kleuren (voor zover je daarvan kunt spreken in een zwart wit foto) erg mooi en helder!
Hier in huis was 1 kritische noot; de planken aan de achterzijde zijn vrij dik waardoor het kunstwerk aardig ver van de muur komt te hangen. Nou zal dat bij een groot formaat geen probleem zijn maar de kleinste maten of zoals wij 30x40cm kan het misschien net te veel zijn.

Foto Pepijn

Ik ben in ieder geval zeer tevreden, duidelijke communicatie via geautomatiseerde mailtjes over het product vanaf punt bestellen tot het verzenden. Snelle levering. Mooie afwerking. Duidelijk uitleg op de site over wat je kunt verwachten van het product. Ook mogelijkheid om een foto op hout voor buiten af te drukken, of zelfs zonder planken op een multiplex plaat. Voor ieder wat wils dus.

Wil je ook graag een foto op hout? Neem contact met mij op voor een fotoshoot! Heerlijk in het lentezonnetje!

Benieuwd wat ik volgend kwartaal mag gaan testen!