default_mobilelogo

Mijn naam is Sonja Heuvelink. In het mooie jaar 1980 geboren in Eindhoven.
Het fotograferen is me met de paplepel ingegoten met een heuse donkere kamer op de zolder. Helaas nog iets te klein om het echt goed mee te krijgen maar de interesse voor fotografie was wel gewekt.
Geen geduld voor rolletjes, ontwikkelen en afwachten wat er gelukt was het fotograferen opgepakt toen de eerste digitale cameras op de markt kwamen. De kwaliteit was nog niet te vergelijken met de analoge fotografie, maar het voordeel van zien wat je doet vond ik heerlijk.
Steeds werden de camera's wat beter en ging ik ook meer verlangen van de camera in mijn handen. Jarenlang heb ik de tennisbanen afgelopen om sportfoto's te maken van alle helden op de baan. Soms een hele uitdaging met het steeds donkerder worden, regenachtige dagen of juist felle zon.
Een opleiding multimedia zorgde voor de eerste kennismaking met een (jawel analoge) spiegelreflex camera en echt zelf spelen in de donkere kamer. Menig tussenuur heb ik in die ruimte doorgebracht!
Nog tijdens de opleiding mijn eerste digitale spiegelreflex gekocht en wat een verschil!

In 2010 werd het tijd voor de fotovakschool in Apeldoorn, waar ik sinds 2009 ook woon. De specialisatie heb ik in 2012 afgesloten met een mooi portfolio en uiteraard een diploma.
In 2013 werd nog wel de beste reden om te fotograferen geboren. Onze zoon Pepijn. Een heel lief, ontzettend rustig en mooie mannetje. De mooiste reden om te fotograferen.
En ook de reden dat ik me vooral richt op zwangerschap, newborn en kinder fotografie.
Graag wil ik ook andere voorzien van mooie herinneringen aan de tijd dat je kindje nog in je buik zat, ze in je handen pastte, het nog zo lekker op kan krullen, ze net kunnen zitten of vol trots de eerste passen de wijde wereld in zetten. Of iets later als ze heerlijk in de plassen kunnen springen, of met poppen en auto's spelen. Allemaal mooie momenten om vast te leggen voor later.
Ook fotografeer ik graag het hele gezin. Door het verlies van mijn eigen moeder in 2003 besef ik me dat het heel erg belangrijk is om ook foto's te hebben van je ouders. Samen met de kinderen, of alleen.

Foto's houden mooie herinneringen levend.

Pepijn erSon fotograaf fotografie